Edelstenen

Hier vind je meer informatie over de verschillende stenen die in onze zilveren ringen zijn gebruikt. Doordat onze ringen allemaal met de hand worden gemaakt kunnen zowel de ringen als de stenen per ring verschillend zijn en afwijken van de foto’s die op onze site worden getoond.

Amethist

Amethist

Amethist is een paa rse variant van kwarts en een zeer populaire edelsteen. De mooie diepe kleur is ongeëvenaard en komt voor in verschillende tinten paars. Amethist wordt op veel plekken in de wereld gevonden, bijvoorbeeld in Brazilië, de Verenigde Staten en Australië. Amethist was al bekend bij de Romeinen en Grieken en werd in de Middeleeuwen in Europa bisschopssteen genoemd, omdat hij erg geliefd was inde kerk en de edelsteen magische krachten zou bezitten.

Aquamarijn

Aquamarijn

Van de lichte kleur blauw van de lucht tot het diepe blauw van de zee, aquamarijn kan voorkomen in buitengewoon mooie tinten van vooral lichtblauwe kleuren. Vrouwen over de hele wereld houden van deze steen, omdat hij bij bijna elke kleur huid, ogen en haar past.
Volgens oude legendes komt aquamarijn uit de schatkist van zeemeerminnen en sinds die tijd wordt de edelsteen de gelukssteen van zeelieden genoemd.

Aqua Chalcedoon

Aqua Chalcedoon

Chalcedoon is afkomstig uit een oud Grieks dorpje genaamd Chalkedon. Het is volgens oude verhalen, naast stokken, botten, rotsen en dierlijke huiden, het eerste onbewerkte materiaal dat is gebruikt door de mens. Door de native Amerikanen werd geloofd dat Chalcedoon de stabiliteit in de ceremoniële rituelen van de stam versterkte. Volgens deze stammen verhoogt Chalcedoon uithoudingsvermogen, vitaliteit en emotionele balans. Deze edelsteen bestaat in veel verschillende kleuren zoals blauw, geel, bruin en grijs.

Zwarte rutielkwarts

Zwarte rutielkwarts

Een heldZwarte rutielkwartsere, zwarte mineraal, die het uiterlijk heeft van een diamant en bestaat uit titanium oxide. Deze steen is te herkennen door de heldere kleur met kleine zwarte draadjes, die kronkelend door het mineraal lopen. Rutielkwarts kan gevonden worden in een groot deel van de wereld, zoals in Florida, Arkansas, Noorwegen, Frankrijk en Zwitserland. Deze edelsteen wordt vaak gevonden in rotsen als graniet en dolomiet.

Blauwe Chalcedoon

Blauwe Chalcedoon

Chalcedoon is afkomstig uit een oud Grieks dorpje genaamd Chalkedon. Het is volgens oude verhalen buiten stokken, botten, rotsen en dierlijke huiden, het eerste onbewerkte materiaal dat is gebruikt door de mens. Door de native Amerikanen werd geloofd dat Chalcedoon de stabiliteit in de ceremoniële rituelen van de stam versterkte. Volgens deze stammen verhoogt Chalcedoon uithoudingsvermogen, vitaliteit en emotioneel balans, net als vriendelijkheid en liefdadigheid. Deze edelsteen bestaat in veel verschillende kleuren zoals blauw, geel, bruin en grijs.

Citrien

Citrien

Citrien is een van de meest duurzame edelstenenCitrien. De stenen kunnen bestaan uit een hele reeks van kleuren zoals geel, oranje, bruin of transparant. Deze edelsteen is te vinden in alle soorten maten en vormen en komt vooral uit mijnen in Brazilië. De kleur van Citrien is ideaal om te combineren met edelmetalen zoals zilver en goud. De oorspronkelijke naam van Citrien is: ‘Koopmanssteen’; er werd gezegd dat als je een Citrien kristal in de kassa hield, je rijkdom blijvend was.

Ioliet

Ioliet

Ioliet is een mineraal dat is ontstaan als kleine kristallen in enorme rotsen. Deze edelsteen is zo waardevol doordat er in elke hoek van de steek een andere kleur te zien is. Ioliet Ilolietverandert van kleur afhankelijk van waar je staat. Door het vermogen van Iloliet om de stand van de zon te bepalenop bewolkte dagen werd deze edelsteen vroeger door de Vikings gebruikt als kompas. Zij gebruikten dunne stukjes Ioliet als ‘s werelds eerste polariserende filter.

Limoen Kwarts

Limoen Kwarts

Limoen kwarts komt uit mijnen in Brazilië. Deze edelsteen is verwant aan de Amethist en is ideaal voor sieraden, zowel in goud als in zilver. Dit kristal is al bekend vanaf de oudheid, de Grieken gebruikten stukken kwarts om in de zomer hun handen mee af te koelen. De Romeinen dachten dat kwarts permanent gestold water was omdat kwarts vooral in gletsjers werd gevonden.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli

Lapis lazuli lazuli is een ondoorzichtige halfedelsteen met een intense azuurblauwe kleur. Het is geen mineraal maar een gesteente en deze wordt voornamelijk gewonnen in Afghanistan. De naam van deze edelsteen komt van de mijnen in Turkestan, voormalige benaming van het gebied uitstrekkend van Centraal-Azië tot West-China, waar Lapis lazuli werd gevonden. De naam van dit gebied raakte verbonden aan het blauwe gesteente en uiteindelijk ook met zijn kleur.

Maansteen

Maansteen

Maansteen wordt al jaren gebruikt voor sieraden door vroegere bevolkingsgroepen. De Romeinen adoreerden deze steen, omdat zij geloofden dat deze is ontstaan door gestolde stralen van de maan. De lichte transparante kleur van deze edelsteen is perfect te combineren met andere edelstenen en is voor iedere drager geschikt.

Turquoise

Turquoise

Turquoise is een blauw tot groen kleurig mineraal, die vooral gepolijst gebruikt wordt voor sieraden. De naam van deze edelsteen komt van het Franse woord voor Turks ‘Turc’, omdat de steen vanuit Turkije naar Europa werd vervoerd. Oude legendes uit Perzië, India en Afghanistan vertellen dat de gezondheid van de drager weerspiegeld wordt in de edelsteen door middel van kleurveranderingen.

Melk Aquamarijn

Melk Aquamarijn

Dit is de lichte melkachtige variant van de Aquamarijn. Vrouwen over de hele wereld houden van deze steen, omdat hij bij bijna elke kleur huid, ogen en haar past. Volgens oude legendes komt de aquamarijn uit de schatkist van zeemeerminnen en wordt de edelsteen sinds die tijd de geluk steen van de zeelieden genoemd.

Rookkwarts

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de populairste varianten van kwarts. Het heeft een ongewone grijze kleur voor een edelsteen en is daardoor gemakkelijk te herkennen. Dit mineraal is was ook populair als siersteen voor piramides en obelisken. De kleur kan variëren van zwart tot bruin. De reden waarom deze steen deze aparte kleur heeft is niet helemaal duidelijk, maar het heeft in ieder geval te maken met de hoeveelheid radioactiviteit waar het aan bloot wordt gesteld.

Maansteen Multicolor

Maansteen Multicolor

Maansteen wordt al jaren gebruikt voor sieraden door vroegere bevolkingsgroepen. De Romeinen adoreerden deze steen, omdat zij geloofden dat deze is ontstaan door gestolde stralen van de maan. De lichte transparante kleur van deze edelsteen is perfect te combineren met andere edelstenen en is voor iedere drager geschikt. Deze variant van de maansteen heeft verschillende kleuren ranges, van melkachtig roze tot oranje en wit.

Rozenkwarts

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de meest gewilde variant van het kwarts. De roze tot rode kleur is compleet uniek, in tegenstelling tot andere roze kleurige mineralen. De mooie kleur ontstaat door ijzer en titanium onzuiverheden in de steen. Deze edelsteen wordt gevonden in de Verenigde staten, Madagaskar, India en Duitsland. Deze edelsteen is verwant aan de Amethist en is ideaal voor sieraden, zowel in goud als in zilver.

Witte Chalcedoon

Witte Chalcedoon

Chalcedoon, is afkomstig uit een oud Grieks dorpje genaamd Chalkedon. Het is volgens oude verhalen buiten stokken, botten, rotsen en dierlijke huiden, het eerste onbewerkte materiaal dat is gebruikt door de mens. Door de native Amerikanen werd geloofd dat Chalcedoon de stabiliteit in de ceremoniële rituelen van de stam versterkte. Volgens deze stammen verhoogt Chalcedoon uithoudingsvermogen, vitaliteit en emotioneel balans, net als vriendelijkheid en liefdadigheid. Deze edelsteen bestaat in veel verschillende kleuren zoals blauw, geel, bruin, grijs en wit.

Prehniet

Prehniet

Prehniet is een vrij ongewone geel/groene edelsteen. Het wordt ook wel ‘Grape Jade’ genoemd, omdat de kristallen waar deze edelsteen uit gehouwen wordt vaak de vorm van druiven hebben. Prehniet is vooral geliefd door de heldere groene kleur, die bijna niet terug te vinden is in andere edelstenen. De steen is vernoemd naar een Nederlandse kolonel Hendrik von Prehn. Dit was de eerste keer dat een edelsteen naar een persoon vernoemd werd.

Zonnesteen

Zonnesteen

Zonnesteen is een minerale keramiek, die vanuit verschillende invalshoeken glinstert door de reflectie van kleine koperen deeltjes in de edelsteen. Dit is de officiële edelsteen van Oregon en wordt gevonden in het zuiden van Noorwegen en op bepaalde locaties in de Verenigde Staten. Zonnesteen is nog niet zo lang geleden ontdekt, maar nu al heel erg geliefd. Deze steen laat elk sieraad schitteren.

Zwarte Onyx

Zwarte Onyx

Onyx is verwant aan de edelsteen Chalcedoon en is te vinden in bijna elke denkbare kleur. Zwart is de kleur die het meeste gebruikt wordt voor sieraden. Deze edelsteen wordt al jaren gebruikt als versiering voor op ornamenten en voor sieraden. Hij is zelfs vernoemd in de Bijbel: Genesis 2:12 “and the gold of that land is good: there is bdellium and the onyx stone”.

Witte agaat

Witte agaat

Geen andere edelsteen is van nature creatiever gestreept dan agaat. Elke individuele steen wordt gevormd door lagen in de rotsen waar deze edelsteen in gevonden wordt. In het verre verleden was agaat heel belangrijk als talisman of amulet. Volgens de dragers in die tijd beschermde agaat tegen koorts en dorst. Daarnaast werd deze edelsteen ook gebruikt voor het maken van schalen tijdens de Renaissance voor de rijke bevolking. Deze worden bijvoorbeeld tentoongesteld in het Louvre.

Rodochrosiet

Rodochrosiet

Rodochrosiet is een mineraal met een typisch natuurlijke roze/rode kleur met schaduwen in roze of licht bruin. Deze steen is voor het eerst gevonden in zilvermijnen in Roemenië en wordt voornamelijk gebruikt voor sieraden.

Roze Opaal

Roze Opaal

Opaal is de nationale edelsteen van Australië. Het is een lichte steen die veel verschillende kleuren kan aannemen, waarvan roze de bekendste is. In de Middeleeuwen werd er gedacht dat de steen de drager groot geluk kon schenken. Een edelsteen die elke drager een individuele uitstraling geeft.